Minusta

riikka

Olen Riikka, Loitsijan perustaja.

Kiinnostuin hyvinvoinnista ja luonnollisista perinnehoidoista jo varhain elämässäni, mutta se ei estänyt minua uupumasta ja masentumasta. Siitä kerron enemmän hieman tuonnempana.

Niin kauan kuin muistan, olen kerännyt tietoa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista; Mielestä, kehosta, terveydestä, ruokavaliosta – kaikesta. Nuorena minua ei tosin juuri kiinnostanut ihmisten auttaminen, vaikka maintisemani aiheet kiinnostivat ja keräsin tietoa niistä. Eläimet olivat lähempänä sydäntäni silloin. Niin aloitin ensin opinnot koirien koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa, ja pian sen jälkeen kiinnostus laajeni hevosiin, vaikka päivätyöni oli IT-alalla vielä tuolloin.

Luennointi ja ihmisten auttamien mitä moninaisimmilla tavoilla alkoi kiinnostamaan hiljalleen hirmuisesti, ja niin aloin silloisen päivätyön parissa opiskelemaan syvemmin ihmismieltä, miten me toimimme, esimiestyötä ja johtajuutta – ollakseni vielä vahvemmin hyödyksi työpaikallani.

Vaikka koin työni ihanaksi, huomasin pian tekeväni vain enemmän, ja enemmän ja vielä enemmän. Ylitin oman jaksamiseni roimasti ja paloin loppuun sekä masennuin 27-vuotiaana senverran pahasti, että lääkärit olivat sitä mieltä, etten koskaan enää tule pärjäämään ilman lääkkeitä (joita inhosin)..  Mutta toisin kävi. Kolmeen kymppiin mennessä olin lääkkeetön – kiitos monen elämänmuutoksen ja ihanan puolison joka jaksoi uskoa ja tukea.

Siitä alkoi kiinnostus ihmisten auttamiseen. Aluksi puntaroin pitkään millä tavalla minusta voisi olla parhaiten hyötyä. Harkitsin hierojaksi, osteopaatiksi ja kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi opiskelemista, jossain kohtaa jopa psykologin tai terapeutin ammatti viehätti, mutta mikään näistä ei ottanut tuulta alleen. Akupunktio oli tuttua eläinpuolelta ja olin nähnyt monia tapauksia joissa se toimi äärimmäisen hyvin kivunlievityksenä. Niinpä en epäröinyt kovinkaan kauaa mennä itse hoitoon kun sain todella pahan noidannuolen selkään. Siitä on nyt liki 10 vuotta. Olen käynyt säännöllisesti hoidossa siitä lähtien, sillä hyvin pian kävi selväksi, että kiinalaisen lääketieteen hoidot tehoavat paljon muuhunkin kuin kipuun ja että siihen kuuluvia hoitoja on muitakin, kuin akupunktio.

Vuonna 2014 otin yhteyttä Neijing-kouluun ja pian sen jälkeen opinnot alkoivat.

Koulun aloittamisen myötä alkoi myös meditaation, Qi Gongin ja monen muun vastaavan harjoittaminen ja kiinnostus niiden opettamiseen heräsi myös. Niin hakeuduin meditaatio-, rentoutus- ja yin jooga ohjaajakoulutukseen joista valmistuin tänä vuonna (2018). Kiinalaisen lääketieteen opinnot jatkuvat vielä ja kalevalaisen jäsenkorjaajan opinnot tulen aloittamaan vielä loppuvuodesta.

Loitsijan perustin samalla, kun päätin ryhtyä täyspäiväisesti yrittäjäksi (alkuvodesta 2018, voit lukea tästä enemmän täältä). Elämäni ohjasi todella vahvasti tähän pisteeseen ja koin, että minulla ei enää ole vaihtoehtoa, vaan tämä on se mitä minun on tehtävä. Oma tarkoitukseni, elämäntehtäväni. Koen hyväntahtoisen auttamisen äärimmäisen vahvasti omakseni.

Nykypäivän maailma on paitsi kuluttava, myös monilta osin kova ja kylmä. Vaatimukset kasvavat ja jaksaminen laitetaan yhä useammin koetukselle.
Vastapainoksi tälle, haluan tarjota paikan, jossa voit kokea maailman päinvastaisena. Hyväksyvänä, sallivana, pehmeänä ja sinua tukevana. Tätä Loitsija on.

Joskus  tarvitaan hellää kosketusta, joskus rentouttavaa ääntä. Toisinaan taas lämpö ja hetken hengähdys tai yrttien vahvistava vaikutus on juuri se mitä keho ja mieli tarvitsevat. Olkoon tarve mikä tahansa, pohjalle tarvitaan aina välittämistä ja hyväntahtoista, rakkaudella hoitamista.

Siksi perustin Loitsijan.

riikkawww

%d bloggaajaa tykkää tästä: