Maksa – terveyden kulmakivi

Maksa – terveyden kulmakivi

Maksa on avainasemassa meidän terveyttä ja hyvinvointia ajatellen!

Niin Länsimaisen kuin perinteisen kiinalaisen lääketieteen silmissä maksalla on avainrooli terveyde ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Mlemmat suhtautuvat maksaan ja sen tehtäviin hyvin eri näkökulmista, mutta ne kaiki ovat mielestäni tärkeitä.

Tämä kurssi kertoo molemmat puolet, ja keskittyy maksan hyvinvoinnin ylläpitoon vahvasti, kuitenkaan unohtamatta maksaa rasittavien asioiden minimoimiseen. Vaikka tietäisit jo mitkä asiat vaikuttavat maksaan ja sen toimintaan, tarjoaa kurssi sinulle uutta inspiraatiota!

Ravinto, liikunta, uni & paljon muuta – mitä suosia ja mitä välttää?

Saat kattavasti tietoa siitä, mitä arjessa tulisi välttää, jotta maksa voisi hyvin, mutta myös siitä, millä keinoin voit vahvistaa maksaa keskellä arjen vaatimuksia. Keskitymme jokapäiväiseen elämään, uneen, liikuntaan ja ruokaan, vaikkakin hieman eri kulmasta kuin monesti hyvinvointikursseilla tehdään.

Liikuta-asioissa emme keskity kalorinkulutukseen, vaan asioihin jotka tukevat nimenomaan maksan toimintaa, tasapainon saavuttamista ja ylläpitämistä.

Kurssilla opit ruokien vaikutuksesta omaan oloon. Emme syvenny ravintoasioissa niinkään vitamiineihin, kivennäisiin tai vastaaviin, vaan käymme läpi ravinnon parantavia ja terveyttä ylläpitäviä ominaisuuksia, jotta jaksaminen ja hyvinvointi lisääntyvät.

Kurssin osa-alueet

jotka sisältävät aina sekä perinteisen kiinalaisen-, että Länsimäisen lääketieteen näkökulmat

Maksan fysiologia

Kurssin jälkeen tiedät mitä tehtäviä maksa kehossa hoitaa ja miten se toimii yhdessä muiden elinten kanssa (PKL & LL)

Maksan oireilu

Opit tunnistamaan maksan oireilun ja tiedät mihin kannattaa kiinnittää huomiota (PKL & LL)

Syyt maksan pahoinvoinnille

Opintojen jälkeen sinulla on hyvä tietämys yleisimmistä syistä siihen, miksi maksa sairastuu – (PKL & LL)

Maksan tervehdyttäminen

Opit miten maksan toimintaa voidaan tukea, jotta se tervehtyy ja toimii jälleen täydellä kapasiteetilla. (PKL & LL)

Hyvät tavat maksan hyväksi

Saat työkalut jolla vältät maksan kuorittamista samalla kun opit miten hellit ja vahvistat maksaa. (PKL & LL)

Oma matka kohti tervettä maksaa

Kurssin osa-alueiden avulla saat mahtavan startin oman terveyden vaalimiseen ja ylläpioon.(PKL & LL)

Helppoja, arjessa toimivia asioita

Opit helpolla tavalla miten tukea maksaa tavallisilla ruoka-aineilla arjessa, ja miten välttää tapoja sekä ruokavaliota joka vaikuttaa negatiivisesti maksan hyvinvointiin. Saat samalla tietoa siitä miksi tietyt ruoat vaikuttavat kehoon terveyttä ja hyvinvointia ylläpitävällä tavalla sekä siitä, miten tunne-elämä vaikuttaa maksan terveyteen kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta. Käymme myös läpi helppoja tekniikoita joilla voit hoitaa maksaa perinteisen kiinalaisen lääketieteen menetelmin, eli kurssi on tietomäärältää hyvin laaja.

Opiskele etänä kolmen kuukauden ajan

Kurssin sisältö koostuu kirjallisesta- sekä videomateriaalista, joka julkaistaan osa kerrallaan, jotta opiskelu olisi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Saat jokaisesta julkaistusta osasta ilmoituksen sähköpostilla, jotta pääset jatkamaan opintoja silloin kun sinulle paraiten sopii.. Pääsy materiaaleihin säilyy vielä kurssin jälkeen kuukauden ja saat myös ladattavan PDF-materiaalin käyttöösi, jotta oppimasi kulmakivet säilysisivät itselläsi tallessa.

Kysymyksiä saa lähettää kurssin aikana, ja mikäli osallistujia on riittävästi, voidaan pitää live-webinaari, joka mahdollistaa keskustelun sekä kysymysten esittämisen suullisesti.

Lisäksi kurssin aikana esitettyjä menetelmiä maksan terveyden ylläpitämiseen voi ja kannattaa täydentää käymällä perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoidoissa, joko Loitsijalla taikka muualla.

Viimeisimmät blogikirjoitukset

Aivorauha

Miten saavuttaa aivorauha maailmassa joka ei koskaan pysähdy? Tuntuuko, että on vaikea pysähtyä, että uni voisi olla parempaa tai että pää raksuttaa taukoamatta, vaikka haluaisit hetken rauhaa ja lepoa? Meinaako stressi ja ahdistava olo puskea päälle, vaikkei selvää syytä löydy? Edellä mainitut ovat hälytysmerkkejä jotka kertovat siitä, että aivot tarvitsevat lepoa ja rauhaa, eli tapoja…

Maksan aiheuttama lihomiskierre

Ylipainosta puhuttaessa puhutaan usein vääränlaisesta ruokavaliosta, mutta mielestäni ei paneuduta ollenkaan siihen, mikä tarkalleen ottaen on se ”huono ruokavalio” ja miksi monella ”syö vähemmän, liiku enemmän” ei toimi lääkkeeksi ylipainoon – varsinkaan siihen vyötärölle kertyvään itsepintaiseen makkaraan. Näissä tapauksissa syynä on oman tulkintani mukaan yllättävän usein huonosti voiva maksa – varsinkin rasvamaksa. Joka neljännellä suomalaisella…

Loitsija

Toimitila, Vihti KK Niuhalanraitti 20
info@loitsija.fi

%d bloggaajaa tykkää tästä: