Aivorauha®

Aivorauha®

Aloita matka kohti aivorauhaa!

Aivorauha suo tasapainoisen tunne-elämän, hyvän unen ja näiden myötä mukavamman arjen ilman stressiä! Nykymaailmassa moni kamppailee stressin kanssa, jolle ei tunnu löytyvät ilmeistä syytä. Tällöin aivorauhaa ei tahdo löytyä, mutta se on mahdollista saavuttaa helpostikin, jos vain tietää mistä se koostuu!

Aivorauha koostuu toki useasta seikasta kuten unesta, ruokavaliosta sekä liikunnasta, mutta sen eteen voi tehdä paljon muitakin pienenpieniä asioita. Tämän kurssin myötä saat tietoa sekä hyvinvoinnin kulmakivistä, että pienistä hyvistä tavoista, joista muodostuu mahtava  kokonaisuus, jolla jokaisen on mahdollista saavuttaa aivorauha jota on helppo ylläpitää arjessa.

Ruoka, liikunta, uni & paljon muuta – mitä suosia ja mitä välttää?

Saat kattavasti tietoa siitä, mitä arjessa tulisi välttää, jotta aivorauha saavutetaan, mutta myös siitä, millä keinoin voit vahvistaa stressinsietokykyä ja säilyttää aivorauhan kaoottistenkin päivien jälkeen. Keskitymme jokapäiväiseen elämään, uneen, liikuntaan ja ruokaan, vaikkakin hieman eri kulmasta kuin monesti hyvinvointikursseilla tehdään.

Liikuta-asioissa emme keskity kalorinkulutukseen, vaan asioihin jotka tukevat nimenomaan aivorauhaa, tasapainon saavuttamista ja ylläpitämistä sekä hyvän unen saavuttamista, joka luo perustan jokapäiväiselle hyvinvoinnille.

Kurssilla opit ruokien vaikutuksesta omaan oloon. Emme syvenny ravintoasioissa niinkään vitamiineihin, kivennäisiin tai vastaaviin, vaan käymme läpi ravinnon parantavia ja terveyttä ylläpitäviä ominaisuuksia, jotta jaksaminen ja hyvinvointi lisääntyvät.

Kurssin osa-alueet

Aivorauhan laajempi tarkastelu

Kurssin jälkeen tiedät mitä aivorauha on, mikä tukee aivorauhaa ja mitä voit tehdä välttääksesi kuormitusta. Aloitamme yleiskuvalla, ikäänkuin pintaraapaisulla, joka kattaa kaikki osa-alueet, jotta voimme syventyä niihin tarkemmin kurssin jatkuessa,

Hyvinvoinnin kulmakivet

Opit lisää tutuista teemoista kuten uni, ravinto ja liikunta, mutta saat tietoa myös muista hyvinvointia ylläpitävistä tavoista ja harjotuksista. Saat tutustua lähemmin mm. rentoutus- ja meditaatioharjoituksiin jotka edistävät aivorauhaa, parantavat unta ja vähentävät kuormitusta. Ruokavaliota lähestymme parantavasta ja terveyttä ylläpitävästä näkökulmasta.

Aivorauha omassa arjessa

Opintojen jälkeen sinulla on laaja kirjo työkaluja oman henkilökohtaisen aivorauhan ja hyvinvoinnin ylläpitoa varten, suunniteltuna sinun arjessa käytettäväksi. Kurssin koko sisältö tähtää jokaisen oman tilanteen kohentamiseen. siten, että uudet tavat eivät kuormita arkea vaan päinvastoin, ovat kestävällä pophjalla toteutettavissa möys jatkossa, kun kurssi on ohi.

Kuormituksen keventäminen

Opit mikä häiritsee aivorauhaa ja saat työkaluja joilla näitä asioita voidaan helposti ja kestävällä tavalla vähentää jokapäiväisestä arjesta ilman, että sinun tarvitsee varsinaisesti luopua mistään.

Tavat ja uni

Uni on yksi tärkeimmistä ja entien haasteita aiheuttavasta terveyden ja hyvinvoinnin kulmakivistä. Käsittelemme hyvän unen aikaansaamisen edellytyksiä sekä tapoja jotka aikaansaavat tai heikentävät aivorauhaa ja hyvinvointia. Saat kartotettua omat tapasi ja työkaluja tapojen muuttamiseen tarpeen mukaan.

Oma matka kohti aivorauhaa

Viimeisessä osiossa kertaamme tärkeimmät asiat ja käymme syväluotaavasti läpi miten jatkaa kurssin jälkeen, jotta kurssin tietotaidot eivät jää käyttämättä. Saat suunnitelman jolla pystyt jatkamaan omassa henkilölohtaisessa tilanteessasi eteenpäin, soveltaen niitä työkaluja jotka on saanut.

Helppoja, arjessa toimivia asioita

Opit helpolla tavalla miten tukea hyvää oloa ja aivorauhaa tavallisilla ruoka-aineilla arjessa, ja miten välttää tapoja sekä ruokavaliota joka vaikuttaa negatiivisesti niihin. Saat samalla tietoa siitä miksi tietyt ruoat vaikuttavat kehoon terveyttä ja hyvinvointia ylläpitävällä tavalla.

Opiskele etänä tai lähiopetuksessa

Kurssi alkaa keväällä (aika tarkentuu) ja se toteutetaan monimuotoisena. Lähipoetus tapahtuu Vihdissä joka otinen viikko, ja siihen voi halutessaan osallistua etänä. Tämä antaa mahdollisuuden osallistua kurssille mistä tahansa.

Lähiopetusjaksojen välissä saat verkkomateriaalin täydentämään opetusta ja auttamaan omassa reflektoinnissa.

Ennakkoilmoittautuminen ei sido sinua osallistumaan kurssille, mutta saat tiedon siitä kun varsinainen ilmoittautuminen on avattu.


Aivorauha kuuluu kaikille. Moni kamppailee asian kanssa eri elämäntilanteissa, autuaan tietämättömänä siitä, kuinka paljon asiaan voidaan vaikuttaa omilla valinnoilla arjessa. Elämää ei tarvitse kääntää päälaelleen – pienet tapamuutokset vähentävät kuormitusta ja kuorman kestämisen tueksi on tehtävissä paljon!


Viimeisimmät blogikirjoitukset

Aivorauha

Miten saavuttaa aivorauha maailmassa joka ei koskaan pysähdy? Tuntuuko, että on vaikea pysähtyä, että uni voisi olla parempaa tai että pää raksuttaa taukoamatta, vaikka haluaisit hetken rauhaa ja lepoa? Meinaako stressi ja ahdistava olo puskea päälle, vaikkei selvää syytä löydy? Edellä mainitut ovat hälytysmerkkejä jotka kertovat siitä, että aivot tarvitsevat lepoa ja rauhaa, eli tapoja…

Maksan aiheuttama lihomiskierre

Ylipainosta puhuttaessa puhutaan usein vääränlaisesta ruokavaliosta, mutta mielestäni ei paneuduta ollenkaan siihen, mikä tarkalleen ottaen on se ”huono ruokavalio” ja miksi monella ”syö vähemmän, liiku enemmän” ei toimi lääkkeeksi ylipainoon – varsinkaan siihen vyötärölle kertyvään itsepintaiseen makkaraan. Näissä tapauksissa syynä on oman tulkintani mukaan yllättävän usein huonosti voiva maksa – varsinkin rasvamaksa. Joka neljännellä suomalaisella…

Loitsija

Toimitila, Vihti KK Niuhalanraitti 20
info@loitsija.fi

%d bloggaajaa tykkää tästä: