Rentoutusohjaukset yritysasiakkaille

Mikä on rentoutusohjauksen tavoite?

Rentoutusohjauksen tarkoituksena on viedä ohjattava täydellisen rentoon tilaan.

Ohjausten avulla keskitytään opettelemaan pysähtymistä, rentoutumista ja olemaan läsnä tässä hetkessä. Ohjaaja ohjaa rentoutuksen puheellaan ja mahdollisesti musiikin avulla, ja sen aikana keho ja mieli rentoutuvat kokonaisvaltaisesti.

Ohjauksissa hyödynnetään tavoitteellista mielikuvittelua voimavaralähtöisesti ja ratkaisukeskeisesti, asiakkaan yksilöllisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kun työnantaja tarjoaa työntekijöilleen rentoutusohjausta säännöllisesti, tavoitteena on avittaa työntekijöidensä jaksamista pienentämällä stressikuormaa ja näin edeseauttaa työhyvinvointia ja jaksamista.

Mitä hyötyä rentoutusohjauksesta on, miten se vaikuttaa?

Rentous on jo sinänsä hyvinvointia lisäävää, auttaen kehoa ja mieltä rauhoittumaan, mutta rentoutusohjauksessa yhdistyvät rentouden hyvää tekevä vaikutus mielikuvien voimaan – kun keho rentoutuu, mielikin rentoutuu ja rento mieli vastaanottaa mielikuvia ihan eri tavalla kuin jännittynyt.

Säännölliset ohjaukset vähentävät stressiä ja levottomuutta ja voivat auttaa merkittävästi univaikeuksista kärsiviä. Ne sopivat kenelle tahansa, iästä ja fyysisestä kunnosta riippumatta.

Hengitysharjoitukset, joita voidaan ottaa mukaan, vaikuttavat rauhoittavasti hermostoon ja parantavat säännöllisesti harjoitettuna pallean toimintaa ja tätä kautta hengityksen tehokkuutta, joka itsessään edesauttaa ja ylläpitää terveyttä.

Rentoutus on mm. Mielenterveystalon (HUS:in verkkopalvelu) suosittelema. He kertovat kotisivuillaan rentoutuksen voivan helpottaa henkilöitä, jotka kärsivät seuraavista oireista: kyvyttömyys nauttia, ahdistuneisuus, levottomuus, uupumus, alakuloisuus, surumielisyys, paniikki. Luonnollisesti se sopii myös näiden ennaltaehkäisyyn.

Ennen kaikkea ohjaukset vaikuttavat kehoon ja mieleen hyvin rentouttavasti, puhdistavasti, tasaavasti ja stressiä purkavasti.

Miksi hankkisin rentoutusohjauksen työpaikalle?

Moni työnantaja on jo havainnut, että työtehokkuus nousee, kun stressikuorma vähenee ja työyhteisön jäsenet voivat hyvin. Ohjaukset ovat yksi tapa edesauttaa tätä hyvinvointia. Tämä voi olla yksi syy ohjausten toteuttamiseen.

Toinen yritys saattaa tarjota ohjauksia henkilöstölleen, koska alalla on vaikeuksia saada työvoimaa, ja yritys haluaa siksi tarjota erilaisia palveluita työntekijöilleen etuna ja viihtyvyyden lisääjänä. 

Kolmannessa yrityksessä on ehkä tiedostettu työn kuormittavuus joko pysyvänä ominaisuutenta tai yrityksessä vallitsevan poikkeustilan (YT:t, sisäiset kiistat, tms) vuoksi, ja päätetty tehdä asialle jotakin vastapainoksi.

Olkoon pohjimmainen syy työntantajan puolelta mikä tahansa, on lopputulos sama: Työntekijöiden jaksaminen, työteho sekä viihtyvyys nousee.

Tämän päivän elämä on hektistä ja monella on sekä fyysisiä, että henkisiä oireita kuten unettomuutta, vaikeuksia rentoutua, erilaisia särkyjä sekä kiputiloja ja muita stressiin liitettyjä oireita. Sekä meditaation että rentoutusohjausten on todettu vaikuttavan stressiin alentavasti ja siksi myös terveydenhuollon ammattilaiset suosittelevat niitä.

Koska stressin oireet ovat hyvin yleisiä työssäkäyvän populaation keskuudessa, sekä lääketiede että yleinen hyvinvoinnin tutkimus on alkanut kartoittamaan menetelmiä terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon.

Tutkimustieto on osoittanut liikunnan olevan erinomainen keino, mutta nykypäivänä on julkaistu yhä enemmän tutkimustietoa joka osoittaa muidenkin keinojen olevan tehokkaita – ja monesti ihmisille mieleisempiä. Hoitomuotojen, kuten mm. meditaation ja rentoutus tekniikoiden tehokkuudesta on alettu puhumaan ja moni virallinen taho on alkanut suosittamaan niiden käyttöä stressin purkamis keinona sekä oireiden helpottamiseksi.

Yrityksille tarjottavan rentoutusohjauksen hinta on tyypillisesti 100€ (sis.alv) / ryhmä. Ohjauksen pituus on tällöin 30-60 min, yrityksen toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Ohjaajalla on tarvittaessa mukanaan alustat ja viltit ohjausta varten, joten kerrothan osallistujamäärän ja toiveesi ohjauksen suhteen!

Ota yhteyttä keskustellaksesi lisää aiheesta tai varataksesi ajan!

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: