Yin jooga ohjaukset yritysasiakkaille

Mikä on Yin jooga ohjauksen tavoite?

Harjoitusten tarkoituksena on antautua eri asennoissa täysin painovoimalle, olla  hiljaa paikallaan ja rentoutua täysin.

Asennot tehdään omaa kehoa kuunnellen, käyttäen tukivälineitä, jotta täydellinen rentoutuminen mahdollistuu, ja siksi se sopii kenelle tahansa, iästä ja fyysisestä kunnosta riippumatta. Tukivälineinä käytetään tyypillisesti bolstereita, joogatiiliä sekä vilttejä. Myös muita tukivälineitä löytyy, mutta nämä ovat Yin joogassa tyypillisimmät.

Mitä hyötyä Yin joogasta on, miten se vaikuttaa?

Yin jooga harjoitus syvävenyttää, stimuloi sidekudoksia ja fascioita (lihaskalvoja), tyynnyttää hermostoa ja opettaa hyväksyvää läsnäolon taitoa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Yin joogaa harjoittavan pitäisi olla erityisen notkea tai muutoin hyväkuntoinen. Asennot tehdään kehoa kuunnellen niin, ettei pyritä suorittamaan, vaan rentoutumaan.

Yin joogan harjoitukset parantavat myös kehon liikkuvuutta ja helpottavat liikkumattomuudesta tai voimakkaasta liikkumisesta johtuvaa jäykkyyttä, edesauttaen näin esimerkiksi niska-hartiaseudun sekä selän terveyttä. Harjoitukset vaikuttavat vahvasti fascioihin, joiden on hiljattain todistettu olevan valtava merkitys keho-mieli yhteydessä ja täten myös negatiivisten tunnetilojen (stressin, masennuksen) purkamisen tukihoitona.

Yin jooga ohjaus auttaa kehoa ja mieltä rauhoittumaan. Se vähentää stressiä ja levottomuutta ja voi auttaa merkittävästi univaikeuksissa.

Miksi hankkisin yin jooga ohjauksen työpaikalle?

Kuten yllä todettu, Yin jooga on hyvin restoratiivista. Moni työnantaja on jo havainnut, että työtehokkuus nousee, kun stressikuorma vähenee ja työyhteisön jäsenet voivat hyvin. Ohjaukset ovat yksi tapa edesauttaa tätä hyvinvointia. Tämä voi olla yksi syy ohjausten toteuttamiseen.

Toinen yritys saattaa tarjota ohjauksia henkilöstölleen, koska alalla on vaikeuksia saada työvoimaa, ja yritys haluaa siksi tarjota erilaisia palveluita työntekijöilleen etuna ja viihtyvyyden lisääjänä. 

Kolmannessa yrityksessä on ehkä tiedostettu työn kuormittavuus joko pysyvänä ominaisuutenta tai yrityksessä vallitsevan poikkeustilan (YT:t, sisäiset kiistat, tms) vuoksi, ja päätetty tehdä asialle jotakin vastapainoksi.

Olkoon pohjimmainen syy työntantajan puolelta mikä tahansa, on lopputulos sama: Työntekijöiden jaksaminen, työteho sekä viihtyvyys nousee.

Tämän päivän elämä on hektistä ja monella on sekä fyysisiä, että henkisiä oireita kuten unettomuutta, vaikeuksia rentoutua, erilaisia särkyjä sekä kiputiloja ja muita stressiin liitettyjä oireita. Moni on todennut Yin joogan vaikuttavan stressiin alentavasti ja unta sekä yleistä rentoutumiskykyä parantavasti.

Koska stressin oireet ovat hyvin yleisiä työssäkäyvän populaation keskuudessa, sekä lääketiede että yleinen hyvinvoinnin tutkimus on alkanut kartoittamaan menetelmiä terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon.

Yrityksille tarjottavan Yin jooga ohjauksen hinta on tyypillisesti 150€ (sis.alv) / ryhmä. Ohjauksen pituus on 60-75 min, yrityksen toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Koska Yin jooga asennot ovat pääsääntöisesti lattialla tehtäviä, ohjattavilla on hyvä olla joustavat, mukavat vaatteet. Siksi tämä ohjaus ei ole paras mahdollinen keskelle työpäivää, mutta mitä mainioin työpäivän jälkeen järjestettäväksi. Tilaksi kelpaa mikä tahansa suurempi tila, johon ohjattavat mahtuvat lattiatasoon. Ohjaajalla on tarvittaessa mukanaan joogamatot, viltit sekä tukivälineitä ohjausta varten, mutta omatkin saa ottaa mukaan. Kerrothan osallistujamäärän ja toiveesi ohjauksen suhteen!

Ota yhteyttä keskustellaksesi lisää aiheesta tai varataksesi ajan!

 

Täydellinen rentoutuminen
Täydellinen rentoutuminen
%d bloggaajaa tykkää tästä: