Hoidot

Otan vastaan Vihdin kirkonkylällä, Niuhalanraitilla Loitsijan toimitilassa.

Saat varattua ajan ottamalla yhteyttä puhelimitse/tekstiviestitse 040 525 67 81 tai sähköpostitse Riikka.Loitsija(at)gmail.com.

Hoidon hinta ja hoitotapa

Opiskelen perinteistä kiinalaista lääketiedettä viimeistä vuotta ja teen terveyttä ylläpitäviä hoitoja käyttäen useampaa kiinalaisen lääketieteen tekniikkaa, joista voit lukea lisää edempänä.

Koska en vielä ole valmistunut, teen hoidot edullisemmin (40€/käyntikerta) niin kutsuttuina harjoitushoitoina. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoidot maksavat normaalisti hoidosta ja hoitoajasta riippuen 45-90€ per käyntikerta.

Hoitoon tullessasi sinun ei tarvitse tietää minkä hoidon haluat. Paras lopputulos saavutetaan kun hoidetaan tarvittavin tavoin vaivan ja omien tarpeidesi mukaan. Jos et esimerkiksi pidä neuloista,  voidaan hoito toteuttaa muulla tavoin.

Tapani käyttää perinteistä kiinalaista lääketiedettä pohjaa ajatukseen, että ihminen on kokonaisuus. Kehoa ja mieltä ei voi erottaa toisistaan.
Mielestäni hoitotyössä on välttämätöntä huomioida ne sosiaaliset, psyykkiset ja fyysiset tekijät, jotka ovat vaikuttaneet sairauden syntyyn ja jotka vaikuttavat paranemisprosessin aikana. Siksi käytän hyvin laajasti kiinalaisen lääketieteen hoitomuotoja: Akupunktio, Gua sha, moxibustio, akupainanta/-hieronta/meridiaanihieronta sekä kuivakuppaus, ovat menetelmiä joita yleisimmin käytän. Jokainen hoitotapa hoitaa eri tasolla ja eri tavalla.

Tämä on mielestäni hyvä todeta, sillä akupunktiotapoja, -koulutuksia ja suuntauksia on monenlaisia.

Moxibustio (moxa)

Moxibustiossa tai moxaamisessa käytetään pujosta valmistettua yrttisikaria jolla lämmitetään akupisteitä. Hoitomuoto on erittäin energisoiva, rentouttava ja jännityksiä purkava.

Koska pujon tuoksu on poltettaessa hyvin voimakas, voidaan myös käyttää ns. hajutonta moxaa, joka on monesti hiilen ja pujon yhdistelmä.

Meridiaaniheronta/energeettinen hieronta ja akupainanta

Meridiaanihieronnassa käydään hieroen läpi meridiaaneja, energiaväyliä.  Yleensä hieronta on kohtalaisen kevyttä, mutta variaatioita on, vaivan laadun mukaan. Akupainannassa on hyvin samantyyppinen idea, mutta siinä painetaan/hierotaan pisteitä meridiaanien läpikäymisen sijaan.

Gua sha / fasciahieronta

Gua sha on perinteinen lihaskalvoihin keskittyvä hierontatapa. Hieronnassa käytetään lastan näköistä välinettä joka voi olla valmistettu sarvesta, luusta tai kivestä. Nykyisin kuulee usein myös puhuttavan fasciahieronnasta ja on käytännössä sama asia, vaikka usein vähemmän kiinalaisen lääketieteen perinteitä noudattava tapa.

Kuivakuppaus

Kuivakuppaus tehdään perinteisesti lasikupeilla. Ideana on, että kuppia lämmitetään hieman, ja asetetaan iholle, jolloin siihen syntyy alipaine joka pitää kupin paikallaan. Toisin kuin suomalaisessa kansanperinteessä, kuivakuppauksessa ei vuodateta verta. Kuppi voidaan jättää tiettyyn kohtaan tai sillä voidaan ”hieroa” kehoa. Hieronta virkistää ihanasti ja vilkastuttaa tehokkaasti imunestekiertoa.

Nykyversio kuivakuppauksen menetelmin käytettävästä hieronnasta on imukuppihieronta. Käytän itse monesti imukuppeja hierottaessa, lasikuppeja lähinnä silloin, jos se jätetään paikalleen.

Mihin akupunktio auttaa?

Maailman Terveysjärjestö WHO on todennut akupunktion vaikuttavan mm. seuraaviin sairauksiin:

  • Psykologiset: ahdistus, masennus, unettomuus ja jännittyneisyys/stressi
  • Vatsa ja ruuansulatuskanava: liikahappoisuus, pahoinvointi, mahahaava, paksunsuolen tulehdus, ummetus, ripuli ja peräpukamat
  • Hengitystiet: astma, keuhkokuume, keuhkoputkentulehdus ja keuhkolaajentuma
  • Iho: akne, ihottuma, psoriasis
  • Korva, nenä ja kurkku: vilustuminen, influenssa, tinnitus, kuurous (tietyissä tapauksissa),  silmäongelmat, poskiontelontulehdus ja hajuaistin menetys
  • Sydän- ja verisuonitaudit: korkea ja matala verenpaine, rasitusrintakipu, sydämentykytykset ja kylmät raajat
  • Tuki- ja liikuntaelimistö: reuma (kaikki tyypit), jännetulehdus, bursiitti, alaselän kipu ja jäykkyys, tenniskyynärpää, jännetupentulehdus, polven ja nilkan vammat, useimmat urheiluvammat
  • Gynekologiset ja urologiset vaivat: virtsatietulehdus, eturauhastulehdus, yökastelu, kuukautisvaivat mukaan lukien P.M.S.
  • Neurologiset: päänsärky (migreeni ja jännityspäänsärky), nykimishäiriö, tärinä, kolmoishermon särky, kasvohalvaus, vyöruusu, iskias, aivohalvauksen jälkitila, yleinen hermokipu ja puutuminen
  • Muut: liikalihavuus, tupakanpoltto ja huumeriippuvuus, allergiat, esim. siitepölyallergia

Lähde: WHO Chronical no. 34, 1980

http://www.who.int/bulletin/volumes/88/12/10-076737/en/

%d bloggaajaa tykkää tästä: