Rentoutusohjaus

Mikä on rentoutusohjauksen tavoite?

Rentoutusohjauksen tarkoituksena on viedä sinut täydellisen rentoon tilaan.

Ohjauksissa voi olla tietty teema, siinä voidaan hyödyntää mielikuvia, ääniä, musiikkia jne. Mielikuvissa keskitytään voimaannuttaviin, hyvin positiivisiin mielikuviin jotka edesauttavat hyvinvointia ja jaksamista monella eri tasolla.

Ohjauksia ja toteutustapoja on monen laisia, mutta yhteistä niillä on se, että ne rauhoittavat ja rentouttavat, virkistävät kehon ja mielen.

Mitä hyötyä rentoutusohjauksesta on, miten se vaikuttaa?

Rentous on jo sinänsä hyvinvointia lisäävää, auttaen kehoa ja mieltä rauhoittumaan, mutta rentoutusohjauksessa yhdistyvät rentouden hyvää tekevä vaikutus mielikuvien voimaan – kun keho rentoutuu, mielikin rentoutuu ja rento mieli vastaanottaa mielikuvia ihan eri tavalla kuin jännittynyt.

Jos osallistut säännöllisesti ohjauksiin, stressi ja levottomuus vähenee ja voi auttaa merkittävästi jos kärsit univaikeuksista. Vaikka rentoutusohjauksiin osallistuminen säännöllisesti tekee hyvää, ei yksittäiset rentoutusohjaukset ole pahasta – päinvastoin! Ehkä haluat osallistua ohjaukseen jolla on tietty teema, tai osallistut silloin kun tuntuu siltä! Niin tai näin, rentoutusohjaukset sopivat kenelle tahansa, iästä ja fyysisestä kunnosta riippumatta.

Hengitysharjoitukset, joita usein hyödynnän ohjauksissa, vaikuttavat rauhoittavasti hermostoon ja parantavat säännöllisesti harjoitettuna pallean toimintaa ja tätä kautta hengityksen tehokkuutta, joka itsessään edesauttaa ja ylläpitää terveyttä.

Rentoutus on mm. Mielenterveystalon (HUS:in verkkopalvelu) suosittelema. He kertovat kotisivuillaan rentoutuksen voivan helpottaa seuraavia oireita: kyvyttömyys nauttia ja iloita, ahdistuneisuus, levottomuus, uupumus, alakuloisuus, surumielisyys, paniikki. Luonnollisesti ohjaukset sopivat myös näiden ennaltaehkäisyyn.

Ennen kaikkea ohjaukset vaikuttavat kehoon ja mieleen hyvin rentouttavasti, puhdistavasti, tasaavasti ja stressiä purkavasti.

Miksi osallistuisin rentoutusohjaukseen?

Tämän päivän elämä on hektistä ja monella on sekä fyysisiä, että henkisiä oireita kuten unettomuutta, vaikeuksia rentoutua, erilaisia särkyjä sekä kiputiloja ja muita stressiin liitettyjä oireita. Sekä meditaation että rentoutusohjausten on todettu vaikuttavan stressiin alentavasti ja siksi myös terveydenhuollon ammattilaiset suosittelevat niitä. Pääsyy näihin osallistumiseen on kuitenkin yksinkertainen: Saat tukea näistä omaan hyvinvointiisi!

Koska stressin oireet ovat hyvin yleisiä, sekä lääketiede että yleinen hyvinvoinnin tutkimus on alkanut kartoittamaan menetelmiä terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon.

Tutkimustieto on osoittanut liikunnan olevan erinomainen keino, ja on julkaistu yhä enemmän tutkimustietoa joka osoittaa muidenkin keinojen olevan tehokkaita – ja moneslle mieleisempiä. Hoitomuotojen, kuten mm. meditaation ja rentoutus-tekniikoiden tehokkuudesta on alettu keskustelemaan enemmän, jonka seurauksena moni terveydenhuollon ammattilainen alkanut suosittamaan näiden käyttöä stressin purkamiskeinona sekä oireiden helpottamiseksi.

Olkoon pohjimmainen syy osallistua mikä tahansa, on lopputulos sama: Jaksaminen ja mieliala paranee.

Tyypillisesti rentoutusohjaus kestää 60-90 min

Mitä rentoutusohjauksessa tapahtuu? Mitä on hyvä ottaa huomioon?

Tule ohjaukseen lämpimillä, mukavilla vaatteilla. Jos omistat joogamaton/pilatesalustan ja viltin (näistä lisää alla), voit ottaa ne tunnille mukaan, mutta ne eivät ole välttämättömiä.

Aloitan usein ohjauksen lyhyellä, rauhoittavalla mindfullness-, meditaatio- tai hengitysharjoituksella, jotta Kiireen tuntu saadaan karistettua pois ennen rentoutukseen syventymistä.

Kun keho ja mieli on rauhoittunut, aloitan varsinainen rentoutuksen. Sinä makaat selinmakuulla silmät kiinni, eikä sinun tarvitse tehdä mitään, ainoastaan maata paikalla kuunnellen. Ohjauksen jälkeen olet virkistynyt ja rentoutunut!

Rentoutusohjaus sopii yhtä lailla aamuun tai ennen työpäivää tuomaan ihanan hyvän ja rennon mielen päivän koitoksiin, kuin keskelle päivää antamaan uusia voimia tai illalle tuomaan ihanan palauttavan unen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: