Mikä on Yin jooga ohjauksen tavoite?

Harjoitusten tarkoituksena on, että antautuisit eri asanoissa (asennoissa) täysin painovoimalle. Yin joogassa sinut ohjataan olemaan asanassa hiljaa paikallaan usea minuutti, niin että kehosi ehtii renotutumaan tuossa asennossa täysin.

Asanat tehdään hyvin hitaasti siirtymällä yhdestä toiseen, omaa kehoa kuunnellen, käyttäen tukivälineitä, jotta täydellinen rentoutuminen mahdollistuu. Siksi Yin jooga sopii sinulle, iästä ja fyysisestä kunnosta riippumatta. Tukivälineinä käytetään tyypillisesti bolstereita, joogatiiliä sekä vilttejä. Myös muita tukivälineitä voidaan käyttää, mutta nämä ovat Yin joogassa tyypillisimmät. Sinun ei tarvitse omistaa näitä välineitä, saat ne lainaksi tunnille!

Katso tulevat ohjaukset Vihti KK

Katso tulevat ohjaukset Helsinki

Mitä hyötyä Yin joogasta on, miten se vaikuttaa?

Yin jooga harjoitus syvävenyttää, stimuloi sidekudoksia ja fascioita (lihaskalvoja), tyynnyttää hermostoa ja opettaa hyväksyvää läsnäolon taitoa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Yin joogaa harjoittavan pitäisi olla erityisen notkea tai muutoin hyväkuntoinen. Asennot tehdään kehoa kuunnellen niin, ettei pyritä suorittamaan, vaan rentoutumaan.

Yin joogan harjoitukset parantavat kehosi liikkuvuutta ja helpottavat liikkumattomuudesta tai voimakkaasta liikkumisesta johtuvaa jäykkyyttä, edesauttaen näin mm. niska-hartiaseudun sekä selän terveyttä. Harjoitukset vaikuttavat vahvasti fascioihin, joiden on hiljattain todistettu olevan valtava merkitys keho-mieli yhteydessä ja täten myös negatiivisten tunnetilojen (stressin, masennuksen) purkamisen tukihoitona.

Yin jooga ohjaus auttaa kehoasi ja mieltäsi rauhoittumaan, tasapainoittumaan. Harjoitus vähentää stressiä ja levottomuutta ja voi auttaa merkittävästi jos kärsit univaikeuksista.

Katso tulevat ohjaukset Vihti KK

Katso tulevat ohjaukset Helsinki

 

Miksi osallistuisin yin jooga ohjaukseen?

Kuten yllä todettu, Yin jooga on hyvin restoratiivista, palauttavaa ja kehoa syvärentouttavaa. Jos kärsit univaikeuksista, tämä on suositeltavin ohjausmuoto johon osallistua – varsinkin ilta-aikaan. Unensaannin ja -laadun parantamisen lisäksi saat ihanan keveän olon, kun lihaskalvoja hoidetaan harjoituksen myötä.

 

Tämän päivän elämä on hektistä ja monella on sekä fyysisiä, että henkisiä oireita kuten unettomuutta, vaikeuksia rentoutua, erilaisia särkyjä sekä kiputiloja ja muita stressiin liitettyjä oireita. Moni on todennut Yin joogan vaikuttaneen stressiin alentavasti ja unta sekä yleistä rentoutumiskykyä parantavasti.

Koska stressin oireet ovat hyvin yleisiä, sekä lääketiede että yleinen hyvinvoinnin tutkimus on alkanut kartoittamaan menetelmiä terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon.

Tyypillisen Yin jooga tunnin kesto on 45-90 min.

Mitä Yin jooga ohjauksessa tapahtuu? Mitä on hyvä ottaa huomioon?

Tule tunnille lämpimillä, joustavilla ja mukavilla vaatteilla. Jos omistat joogamaton/pilatesalustan, bolsterin, blokin tai viltin (näistä lisää alla), ne on hyvä ottaa tunnille mukaan, mutta eivät välttämättömiä. Vesipullo on myös erinomainen olla mukana, sillä riittävä juominen tämän kehoa puhdistavan harjoituksen jälkeen on tärkeää.

Aloitan ohjauksen monesti lyhyellä, rauhoittavalla mindfullness-, meditaatio- tai hengitysharjoituksella, jotta kiireen tuntu poistuisi ennen harjoitukseen syventymistä.

Pääsääntöisesti saat olla ohjauksen ajan silmät kiinni. Ohjaan tunnin äänelläni, kertoen miten asentoon mennään ja mitä apuvälineitä kannattaa käyttää. mutta jos asennot ovat täysin uusia, voit välillä kurkistaa hieman minun suuntaan, jotta saat esimerkin asennosta, taikka apuvälineiden käytöstä. Tulen myös auttamaan asanan ja apuvälineiden kanssa, jos näen, että se on sinulle tarpeen. Sinun ei siis tarvitse huolestua siitä, jos yin jooga on sinulle uutta.

Kun rauha vallitsee kehossa ja mielessä, aloitetaan varsinainen yin jooga harjoitus, jossa ohjaan tiettyihin asentoihin lattiatasolla. Asennoissa on tarkoitus rentoutua, ikäänkuin ”lötkähtää” ja pysyä niissä useampi minuutti kerrallaan, totaalisesti rentoutuen.

Koska tarkoituksena on antautuen painovoimalle täysin, ohjaan käyttämään apuvälineitä kuten bolstereita, blokkeja (joogatiiliä), vilttejä sekä tyynyjä tukemaan kehoa niin, että täydellinen rentoutuminen on mahdollista.  Näitä apuvälineitä saa tuoda mukanaan tunnille jos sellaiset löytyy, mutta ohjaajalla on niitä myös lainaksi.

Ohjaan jokaisen asanan niin, että voit tehdä sen oman kehon mukaan. Itse asanat, asennot, ovat hyvin yksinkertaisia ja niitä voi muunnella omaa kehoa kuunnellen, kunnes sopiva löytyy. Ohjaan eri variaatioita asennoista, jotta saat tehtyä itsellesi sopivan harjoituksen. Sinun ei siis tarvitse olla notkea tai hyväkuntoinen!

Harjoitus lopetetaan yleensä savasanaan, ”kuolleen miehen asentoon” (joka on käytännössä selinmakuu lattialla).

Tämä ohjaus ei ole paras mahdollinen keskelle työpäivää, mutta mitä mainioin työpäivän jälkeen, vapaapäivään tai illalla harjoitettavaksi.

KATSO TULEVAT OHJAUKSET VIHDISSÄ tai HELSINGISSÄ tai OTA YHTEYTTÄ jos haluat henkilökohtaisen, vain sinulle tarkoitetun ohjauksen!