Miten välttää negatiivista energiaa

Joskus elämä tuntuu raskaalta pelkästään siitä syystä, että ympäristö tuntuu nujertavan pienimmänkin positiivisuutemme negatiivisuutena. Näin olen ainakin itse kokenut aika ajoin. Jossakin kohtaa mieleen juurtui ajatuksen siemen: Mitä jos pyrkisinkin eroon negatiivisuudesta tietoisesti?

Ympärillämme oleva maailma tuntuu nauttivat negatiivisuudesta, sillä siihen törmää mihin tahansa on menossa. Mediassa raportoidaan onnettomuuksista, kriiseistä, sodista. Ihmiset valittavat jatkuvasti mitä erilaisimmista asioista. Asia jonka olen ehkä itse kokenut suurimmaksi on, että ihmiset tekevät ja/tai sanovat jatkuvasti asioita jotka satuttavat joko heitä itseään tai muita. On itsehillintää koettelevaa kritiikkiä, rattiraivoa, epäkohteliaisuutta, piittaamattomuutta ja tietysti ”minä, Minä, MINÄ!” -asenne.

Tästäkin huolimatta, jotkut tuntuvat taianomaisesti ylläpitävän sisimmän rauhansa ja ilonsa. Tätä kummastelin tietyssä elämänvaiheessa suresti – kunnes päätin opetella tuon taidon. Opettelu on toki kesken, mutta olen saanut jutun juonesta kiinni!

Kaikki lähti oivalluksesta

Kaikki lähti siitä oivalluksesta, että negatiivisuutta voi välttää ja onnellisuuden voi oppia.

Negatiivisuus tarttuu yllättävän helposti ja vaikuttaa ajatuksiimme ja sen kautta toimintaamme. Siksi on hyvä huomata, tulla tietoiseksi paikoista, ihmisistä ja tilanteista, jotka ovat negatiivisia. Näin näitä voi alkaa tietoisesti välttämään. Negatiivisuuden välttäminen ei kutienkaan ihan aina onnistu ja siksi on hyvä tietää miten negatiivisuutta voi torjua!

Onnellisuus tulee sisältä

Onnellisuutta on turha hakea ulkoa. Mikään ulkoinen tekijä ei voi tehdä sinua onnelliseksi, vaikka se hetkellistä iloa saattaa tuottaa. Koska emme kanna mukanamme muuta kuin sisäistä maailmaamme, emme pysty aina vaikuttamaan ympäristössämme tapahtuviin asioihin ja sitä kautta, jos luotamme ulkoisiin tekijöihin onnellisuuden etsimisessä, tulemme valitettavasti pettymään. Ulkoiset mielihyvä tuottajat häviävät aina ennen pitkää ja silloin mieliala laskee, jos sitä ylläpitävä asia oli vain ulkoinen tekijä. Koska mielemme hakeutuu aina pois tuskasta, kohti nautintoa, ulkoisista mielihyvän tuottajista tulee usein herkästi riippuvuuksia sekä epävarmuutta, koska tiedämme, että ulkoinen mielihyvä haihtuu, kysymys on vain siitä, milloin tämä tapahtuu.

Jos sen sijaan haet positiivisuutta ja iloa sisältäsi, et koskaan voi kadottaa sen lähdettä. Et koskaan voi valita mitä kaikkea sinulle tapahtuu, mutta voit aina valita miten asiaan suhtaudut.

Vältä ”myrkyllisiä” ihmisiä

Vältä ympäristöönsä negatiivista energiaa säteileviä ihmisiä. Periaatteessa tämä liittyy samaan neuvoon jonka jo annoin, mutta mielestäni tämä ansaitsee erityishuomiota.

Jos vältät mahdollisuuksien mukaan tällaisia ihmisiä, sen todennäköisyys kasvaa, että vietät aikaasi neutraalien tai jopa positiivisten ihmisten seurassa.

Negatiivisten ihmisten välttäminen tosin ei aina ole helppoa. Se vaatii rohkeutta ja päättäväisyyttä. Rohkeutta sikäli, että on oltava oma itsensä sen sijaan, että kulkee ryhmän mukana. Usein myös meihin eniten vaikuttavat negatiiviset ihmiset ovat meille läheisiä ja rakkaita. Vaatii suunnatonta rohkeutta päästää irti niistä ihmissuhteista jotka eivät enää palvele kumpaakaan osapuolta. Kun rohkeus on löydetty, vaaditaan seuraavaksi päättäväisyyttä pysyä päätöksessään.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että et koskaan voisi olla tekemisissä enää negatiivisten, mutta rakkaiden ja tärkeiden ihmisten kanssa. Juju on vain siinä, että teet sitä vähemmän ja silloin kun tunnet, että jaksat ottaa vastaan negatiivisuuden, antamatta sen vaikuttaa itseesi.

Usko itseesi ja oleta muilta samaa

Eräs kaikkein raskaimmista negatiivisuuden lajeista, on lannistaminen. Tuntuu, että tätä tapaa Suomessa erityisen usein.

Jos huomaat, että vietät aikaa ihmisten kanssa, jotka eivät usko sinuun, kritisoivat tai koettavat rajoittaa sinua, heijastavat omaa turhautumistaan ja kapeakatseisuuttaan sinuun, tiedosta se, kerro se heille tai vietä vähemmän aikaa heidän kanssaan.

Jotkut ihmiset eivät tiedosta itse käyttäytyvänsä näin. Ratkaisuna voi olla pelkästään se, että teet heidät tietoiseksi asiasta, mutta luonnollisesti tämä vaatii rohkeutta, eikä se ole helppoa. Kannattaa myös valita sanansa mahdollisimman ystävälliseksi, jotta et loukkaa ihmistä jolle huomautuksen teet.

On hyvä myös totutella ajatukseen siitä, että menestys tulee täysin sisältäsi, sinusta, uskostasi itseesi.

Löysin itseni kun luovuin itsestäni

Ei ole helppoa olla positiivinen maailmassa joka lähestulkoon ihannoi negatiivisuutta ja tietynlaista muita sortavaa hedonismia. Ainoa tie onnellisuuteen on asenteenmuutos ja oivallus siitä, että kaikki mitä tarvitsemme on sisällämme.

Tämä saattaa olla hyvinkin tuskallinen, ja ennen kaikkea vaikea oivallus. Sen mukana tulee niin monta asiaa ja koin itse, että jouduin tavallaan luopumaan itsestäni kokonaan. En osaa tätä kuvailla kovinkaan hyvin, mutta ehkä tämä resonoi sinussa ja ymmärrät mitä tarkoitan tästäkin huolimatta.

Oivallus ei suinkaan tullut salamaniskun lailla, vaan se on prosessi, joka ei ole loppumassa vielä lähiaikoinakaan. Se vaatii aikaa, se vaatii kärsivällisyyttä.

Oma polkuni on kiertänyt kirjojen, meditaation ja väkevien ajatusten oivaltamisen kautta. Mitään näistä en olisi löytänyt ilman ensimmäistä oivallustani ja sitä, että pidin mielen avoinna, aluksi jopa naurettavilta kuulostavien asioiden osalta.  Siksi toivon, että otat vastaan hyvin erilaisiakin ajatuksia ja jäät pohtimaan niitä, ennen kuin päätät haluatko säilyttää ne vai hylätä ne.

Asia on kuitenkin niin, että jos teet samoja asioita joita olet tähänkin asti tehnyt, tulet saamaan samoja tuloksia kun olet tähänkin asti saanut.

 

Mahtavaa, hyvinvoivaa jatkoa toivottaen

Rikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: