Stressi ja vatsavaivat nujertuvat mahalaukun kanavan pisteillä?

Lopputyöni aiheena oli stressi ja vatsavaivat. Hypoteesini oli, että molempiin pystytään vaikuttamaan positiivisesti mahalaukun pisteitä käyttäen, sillä kiinalaisittain mahalaukku on muuntamisen mestari.

Jos asiaa pohdintaan länsimaisesta näkökulmasta tiedetään, että suolisto vaikuttaa mielialaan ja hiljalleen myönnetään, että sama toimii päinvastoin, vaikka aihetta käsitellään pääasiassa niin, että suolistofloora vaikuttaa mieleen, eikä päinvastoin. Tämä idea on länsimaisittain uusi, mutta kiinalaisittain hyvinkin vanha.

Kiinalaisessa lääketieteessä mahalaukku on hyvin monikäyttöinen muuntamisen mestari, mutta mitä tämä oikeastaan tarkoittaa?

Yksinkertaisin esimerkki lienee ruoan muuntaminen energiaksi. Kun syömme, mahalaukku ottaa vastaan ruoan ja alkaa muuntamaan sitä. Ellemme katso lääketieteen silmin asiaa yksityiskohtaisesti, voisimme todeta, että mahalaukku muuntaa ruoan energiaksi (tosiasiassa siihen liittyy toki ohutsuoli ja moni muukin yksityskohta, mutta pyydän, että suhtaudut hetken asiaan hieman avarakatseisemmin).

Samalla tavalla nähdään, että mahalaukku voi muuntaa tunteita taikka kehon ”olotiloja” muutoinkin ja siksi sillä on hyvin vahva vaikutus myös psyykkisesti, samaan tapaan kuin ohutsuolella on oma funktionsa poistajana ja tyhjentäjänä – olkoon kyse sitten ulosteesta jossa on ruoasta ”ylijäänyt” osa sekä kuona-aineet jotka pitää poistaa, taikka kuumuus joka halutaan ulos kehosta, unohtamatta tunteita joista on tarve päästää irti…

Mahalaukku (sen energeettinen ominaisuus pikemminkin kuin itse elin) pystyy kiinalaisen näkemyksen mukaan muuntamaan minkä tahansa toiseksi ja siten sitä voidaan käyttää muuntamaan turhautuminen päättäväisyydeksi, ärtymys ponnekkuudeksi ja täten laajemmin katsottuna vaikkapa stressitila voimavaraksi.

Olet varmasti kokenut tämän joskus itse; Ensin jokin asia on ärsyttänyt suunnattomasti, olet ehkä turhautunut ja suuttunut, kunnes olet suunnannut tämän kaiken energian ponnekkaaseen tekemiseen asian ratkaisemiseksi.. Tällöin mahalaukun energeettinen olemus on ollut matkassa mukana.

Toisaalta, moni on kokenut niin sanotun ”jännitysvatsan”. Kun jokin asia hermostuttaa tai henkilö kokee stressiä, vatsa alkaa temppuilemaan joko menemällä löysälle taikka kovalle, ummettamalla tai toimimalla liiankin vauhdikkaasti, kipuilemalla ja turpoamalla..

Tästä se ajatus lähti..

Osallistujavalinta

Valitsin kahteen ryhmään henkilöitä, jotka kokivat itsensä joko stressaantuneiksi taikka vatsavaivaisiksi. Alunperin tavoitteena oli saada 4 vatsavaivaista ja 4 stressaantunutta/masentunutta hoidettavaksi, mutta kahdelta hoitokerrat ja/tai palaute jäi uupumaan, joten siksi lopputyöhöni osallistui yhteensä 6 henkilöä, joista kaikki olivat naisia.

Osallistujille tehtiin suunnittelemani hoito 6 kertaa, aloittaen kahdella peräkkäisellä hoitopäivällä ja jatkaen siitä neljällä viikon välein suoritettavalla hoitokerralla.

Kysely voinnista suoritettiin ennen ensimmäistä hoitokertaa sekä hoitokertojen jälkeen. Nämä palautteet luin vasta hoitojakson päätyttyä, jotta itselläni ei olisi ennakkokäsityksiä hoidettavista henkilöistä.

Lopputulokset

Kyselyn mukaan lähes jokainen koki saaneensa jonkin verran apua, osa jopa erittäin merkittävää apua oireisiinsa.

Allaolevassa kuvassa näkyy otos tuloksista.

Negatiivinen luku viittaa siihen, että kyseinen vaiva on vähentynyt (vihreä tausta), nolla sitä, että vaiva on ennallaan (valkoinen tausta) ja positiivinen (punaisella taustalla) kuvaa oireen lisääntymistä, kun verrataan ennen ja jälkeen tilannetta.

Muutokset verrattuna ennen ja jälkeen hoitokertojen

Mielenkiintoista kyllä, kaikki lopputyöhöni osallistuneet kokivat, että heidän lämmönsäätelynsä oli tasaantunut merkittävästi. Osalla oli ennen hoitoja hikoilua, toisilla palelua. Tämä ei ollut kysymyksenä sinällänsä, mutta tämä kävi ilmi vapaasta palautteesta erittäin selvästi!

Yksilölliset tulokset

Osalla osallistujista oli vakavia ongelmia ennen hoitoja, toisilla ne olivat lievempiä. Alla olevasta taulukosta näkyy jokaisen henkilön tilanne ennen ja jälkeen, vierekkäin kuvattuna pylväänä.

Yksilölliset tulokset

Päätelmä

Vaikuttaa siis siltä, että tällä pelkällä hoidolla pystyttiin vaikuttamaan lyhyessä ajassa sekä vatsavaivoihin, että mielentilaan ilman, että ruokavalioon tai muuhun elämäntilanteeseen tehtiin muutoksia.

Tässä alustavat tulokset lyhyesti esitettynä 🙂

Mahtavaa, hyvinvoivaa jatkoa toivottaen

Rikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: