PMS ja kuukautisvaivat

Yllättävän moni kärsii PMS-oireista, kivuliaista tai erityisen runsaista kuukautiskivuista sekä kuukautisiin liittyvistä migreeneistä. Tavallisesti näitä hoidetaan erilaisilla ehkäisymenetelmillä, kuten ehkäisypillereillä tai -kierukalla, mutta vaihtoehtojakin on.

Jos tyypilliset menetelmät eivät sovi, tai et halua kajota kehosi omiin, luonnollisiin mekanismeihin on lohduttavaa tietää, että ainoina vaihtoehtoina eivät ole särkylääkkeet ja tukuttain XXL-siteitä. Akupunktiolla pystytään helpottamaan sekä kipuja, runsasta vuotoa, PMS-oireita, että kuukautisiin liittyviä migreenejä.

Kivuliaat ja/tai runsaat kuukautiset

Tyypillisesti ajatellaan, että akupunktio auttaa lähinnä kipuihin jotka ovat sillä hetkellä ajankohtaisia, mutta sillä voidaan hoitaa menestyksekkääsit ennaltaehkäisten(kin) monia muita vaivoja. Esimerkiksi runsaisiin ja kivuliaihin kuukautisiin saadaan yleensä pitkäkestoista helpotusta jo muutamalla hoitokerralla, eli runsas vuoto niukkenee ja kivut helpottavat ja pysyvät poissa pidempiä ajanjaksoja hoitojakson jälkeen ja näin myös esimerkiksi rautavarastot saavat mahdollisuuden lähteä palautumaan.

Moni kamppailee kivuliaiden ja/tai runsaiden kuukautisten kanssa kuukausittain, joutuvat olemaan poissa töistä sekä harrastuksista ja tarkkailemaan miten pukeutua, jotta mahdollinen siteen tai tamponin pettäminen ei näkyisi ainakaan yhtä helposti vaatetuksessa. Se on sekä kurjaa että tarpeetonta, sillä apua tähän ongelmaan löytyy!

PMS-oireet

PMS-oireet ovat yleinen vitsailun aihe, mutta niistä kärsiville aihe on kaikkea muuta paitsi humoristinen! Olo saattaa olla todella kiukkuinen sekä kurja, ja niin ihmissuhteet kuin työelämä saattaa kärsiä näiden vuoksi. Pahimmassa tapauksessa jo tieto siitä, että kuukautiset ovat kohta alkamassa saa aikaan valtavan ahdistuksen, kun tietää jo valmiiksi, että mieliala ja olo tulee olemaan aivan kammottava.

Tähänkin vaivaan kannattaa kokeilla akupunktiota. Sillä voidaan tasata mielialaa tehokkaasti. PMS-oireita varten tarvitaan tyypillisesti hieman pidempi hoitojakso (hoitoaika kerta viikkoon, muutaman kuukauden ajan) kunnes oireet helpottavat.

Kuukautisiin liittyvä migreeni

Kuukautisiin liittyvä migreeni on myös kiusallinen vaiva johon löytyy helpotusta. Tätä vaivaa varten hoitopäivät olisivat hyvä ajoittaa kuukautisten mukaan siten, että ensimmäinen hoitopäivä olisi viikkoa ennen kuukautisten alkua ja seuraava kerta samana päivänä kun kuukautiset alkavat. Tällä tavalla hoitoa jatketaan kuukausittain, kunnes kuukautisiin liittyvät migreenit helpottavat.

Naisena olemisessa on oma hommansa…

Näin voisi todellakin todeta, ja keskittyä vain niihin vähemmän mukaviin asioihin. Onneksi naisena olemisessa on oma ihanuus! Synkkinä hetkinä tämä on helppo unohtaa, mutta vaivojen helpottaessa niille ihanuuksille löytyy tilaa!

Mahtavaa, hyvinvoivaa jatkoa toivottaen

Rikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: