Jokaisella on tehtävä

Miksi olet täällä? Mikä on kutsumuksesi? Jokaisella meistä on ainutlaatuinen lahja, jolla voimme rikastuttaa ja parantaa ympärillä olevaa maailmaa! Mikä on sinun lahjasi?

Vaikka tarkoituksen etsiminen saattaa joskus tuntua aivan epätoivoiselta, ja tästä syystä osa suosittelee ettemme etsisi tarkoitustamme, se ei ole suinkaan turhaa. Oman elämän tarkoituksen ja hyödyllisyyden kokeminen on perustarpeemme ja se on jopa niin vahva, että se vaikuttaa erittäin paljon mielialaamme sekä jopa fyysiseen olemukseemme ja terveenä pysymiseen.

Tämä saattaa olla uskomattoman kuuloista, mutta asiasta on hiljattain julkaistu tutkimustietoa. Siinä kerrotaan, että jos ihminen kokee itsensä tarpeelliseksi, hän elää sekä pidempään että onnellisempana. Tutkimuksessa todettiin, että jos ihminen tunsi, että hänellä on vahva ja selkeä tarkoitus elämässään, oli kuolleisuus pienempi – riippumatta ikäryhmästä. Pitkäikäisyys oli myös vahvasti sidoksissa tähän tunteeseen.

Tutkimusten lisäksi varmasti suurin osa meistä on myös kokenu tämän jokapäiväisessä elämässään. Jos pitäisi tehdä jotakin vaikkapa töissä, mutta ei näe mitä hyötyä tehtävän tekemisestä voisi olla, on yleensä paljon vaikeampi löytää motivaatio tehtävän suorittamisen, verrattuna siihen, että tietää tehtävän olevan tuikitärkeä ja hyödyllinen.

Harvempi sen sijaan on tullut ajatelleeksi, että tarkoituksen tunteella voisi olla jotakin tekemistä aivojen terveyden kanssa.. Mutta näin on! Jos koet, että elämälläsi on tarkoitus, on aivohalvauksen riski pienempi, verrattuna sellaiseen ihmiseen joka ei koe elämäänsä tarkoitukselliseksi.

On aivan selkeää, että sisäisellä dialogillamme on suuri merkitys terveyteemme sekä mielen, että kehon tasolla. Joten mitä tulisi tehdä, jos tuntee, ettei ole löytänyt tarkoitustaan, tai ei muutoin tunne itseään hyödylliseksi? Tässä muutama vinkki;

    1. Pidä kiitollisuuspäiväkirjaa tai muutoin lukua asioista joista olet kiitollinen. Voi kuulostaa hassulta, että pitäisi pohtia asioita joista on kiitollinen, kun pitäisi tiedostaa oma tarpeellisuutensa, mutta niiden kautta se monesti selviää – yllättävää kyllä. Voit kirjoittaa näitä tietoja ylös jos haluat, tai vain pohtia niitä ennen nukkumaanmenoa joka ilta. Kiitollisuuden tunne on yksi mahtavimpia asioita mitä voit itsessäsi herätellä.
    2. Tiedosta mikä tuntuu parhaimmalle. On olemassa sanonta: ”Jos teet sitä mitä rakastat, et tule työskentelemään päivääkään elämästäsi”. Tämä sanonta kätkee sisäänsä ikivanhan totuuden, sillä jos teet sitä mitä rakastat, et tunne tekeväsi töitä! Minkä asian suhteen tunnet tunteen paloa? Mikä saa sinut innostumaan? Mistä haaveilit lapsena? Mitä tekisit jos mikään ei rajoittaisi sinua? Nämä ovat hyödyllisiä vinkkejä siihen, mikä tämä asia voisi olla, jos et sitä vielä ole löytänyt.  Kun löydät tämän asian, olet aivan varmasti löytänyt asian jossa pääset käyttämään ainutlaatuisia lahjojasi.  Samalla se on todennäköisesti asia, josta on parhaiten hyötyä myös ympäristöllesi! Jos olet iloksi ja hyödyksi muille, tunnet heti myös tarkoituksen tunteen..
    3. Hyvät asiat talteen, huonot pois! Tarkastele normaalia rutiiniasi. Onko rutiinisi täynnä velvollisuuksia, asioita joista et oikeastaan välitä tai nauti? Kuluuko koko vapaa-aikasi muiden miellyttämiseen tai tarpeiden tyydyttämiseen, sillä välin kun asiat joista todella nautit jäävät tekemättä? Tarkoituksen löytäminen ei onnistu, jos et varaa säännöllisesti aikaa asioille joista nautit. Joten kokeile seuraavaa viikon ajan: Sano ei ainakin yhdelle asialle joka tuntuu uuvuttavalle ja täytä se aika jollakin intohimon kohteella. Yritä päästä eroon asioista jotka vievät kallisarvoisen huomiosi. Jätä väliin viimeinen tunti jonka normaalisti katsoisit televisiota ja mene nukkumaan aiemmin, jotta voit herätä seuraavana aamuna tuntia aikaisemmin tekemään jotakin josta nautit. Priorisoi viikon verran niitä asioita jotka todella puhuttelevat sinua ja saavat sinut erinomaiselle tuulelle. Toimimalla näin, tunnet varmasti suurempaa tarkoitusta elämässäsi.
    4. Ole avoin mahdollisuuksille. Harvalla on vain yksi tarkoitus elämässään, joten on hyvä tiedostaa, että kaikkia mielenkiinnon kohteitamme kannattaa vaalia. Vaikka näillä ei tuntuisi olevan mitään yhteistä, ne voivat hyvin olla olemassa rinnakkain. Jokin päivä saatat huomata, että pääset toteuttamaan niitä kaikkia yhdessä jollakin ainutlaatuisella tavalla! Ensimmäinen askel on tutustua itseensä, hyväksyen ja ymmärtäen jokaisen osan itsestään. Jos tälle ei anna aikaa, saattaa moni asia jäädä huomiotta. Jos itsensä kanssa vietetty aika on jäänyt vähälle, voi olla hyvä ottaa tälle hieman aikaa kokeillakseen asioita. Tällä tavalla selviää mistä todella nautit. Tämä oivallus vie monesti erittäin pitkälle!

Koskaan ei ole liian myöhäistä löytää tarkoituksensa ja se voi tietysti myös muuttua läpi elämän. Saattaa olla, että sinulla oli jokin tietty intohimo nuorempana. Sitten oli ehkä uran kehittämisen tai perheen perustamisen aika, jolloin omat mielenkiinnon kohteet jäävät helposti sivuun. Kun ulkoa tulevat vaatimukset hellittävät, saattaa todeta hukanneensa itsensä. Se on toisaalta harmillinen, mutta toisaalta aivan ihana tilanne! Nyt olet valmis mahtavalle tutkimusretkelle…

Mahtavaa, hyvinvoivaa jatkoa toivottaen

Rikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: