Kosketuksen voima

Sana ”kosketus” saa monessa heräämään ajatuksen seksuaalisesta kosketuksesta, ja siksi se voi olla aika herkkä tai jopa arka aihe monelle. Toivon, että saan tässä kirjoituksessa käsiteltyä aihetta perinteitä kunnioittavalla tavalla, joka palvelee sekä lukijaa että itse aihetta parantavasta kosketuksesta.

Mutta entäpä auttava, välittävä, parantava, huolehtiva ja terveyttä vaaliva kosketus? Kätemme pystyvät uskomattoman moneen parantavaan toimeen, ja lähes kaikilla meistä on kädet joita käyttää.

Tuo tunne, joka meille tulee kun meitä hoidetaan koskettaen, kun meistä todella huolehditaan ja välitetään. Tuo lämpö joka tulvii aistiemme kautta kun joku omistautuu vaalimaan terveyttämme. Tuolloin syntyy sisäinen helpotuksen henkäys, joka kulkee kehomme lävitse. Ei ole väliä, onko kyse vastasyntyneestä, keski-ikäisestä, lapsesta tai vanhuksesta, miehestä tai naisesta – me kaikki kaipaamme kosketusta.

Ehkäpä siksi, parantava kosketus, hieronta, painanta, on kulkenut parantamisperinteidemme ytimessä kautta aikojen. Silti tätä parantamistapaa väheksytään vielä tänä päivänäkin. Joskus harvoin ehkä syystäkin, sillä sellainen parantava kosketus, josta nyt kirjoitan, ei onnistu ilman täyttä läsnäoloa ja hyväntahtoista parantamisen halua.

Monella on sellainen käsitys, että akupunktio (neulahoito) on huomattavasti tehokkaampaa kuin akupainanta tai meridiaanihieronta. Usein tämä uskomus on peräisin siitä, että meridiaanihieronta on usein hyvin kevyttä. Se ei kuitenkaan vie siitä tehoa. Tässä on kuitenkin ”juju” tai ”koira haudattuna”, kuten tapana on sanoa. Hieronnan antajan täytyy oikeasti välittää, oikeasti olla läsnä ja oikeasti haluta parantaa, jotta hoito olisi tehokasta, ja siksi se ei ole helpoin mahdollinen tehtävä suoritettavaksi.

Tästä huolimatta meillä kaikilla on parantamisen ja auttamisen voima hyppysissämme, joka vain odottaa, että sitä käytettäisiin, mutta moni meistä on varmastikin unohtanut tämän, sillä käytämmehän käsiämme päivittäin paljon muuhunkin.

Tuntuu muutenkin hieman hassulta painottaa käsiemme voimaa, mutta uskon, että monet meistä ovat unohtaneet taian, joka on meidän käsissämme, tai ei yksinkertaisesti luota omiin kykyihinsä.

Ihmisen käsillä kuitenkin on oma älykkyytensä, joka tuntee kehomme hienovaraiset nyanssit hyvinkin selkeästi – käytettiinpä tätä taitoa parantamiseen, tuhoamiseen tai johonkin siltä väliltä.

Käytitpä käsiäsi päivittäisessä toiminnassa mihin tahansa, voit aina käyttää käsiäsi myös toisen koskettamalla parantamiseen. Se onkin aivan mahtava taito, jos intuitiivisesti tietää milloin ja minkälainen kosketus helpottaa toisen oloa. Olet varmasti tavannut joskus tällaisen ihmisen, mutta ehkäpä vielä tärkeämpää on, että tämä on taito, jota voi vahvistaa, sillä kosketuksen taito on jo meissä kaikissa.

Tutki käsiesi parantavia, elvyttäviä ja elämää vaalivia ominaisuuksia, pyri käyttämään niitä muuhunkin kuin siihen mihin olet tottunut. Tarjoa läheisellesi, lapsellesi tai puolisollesi parantava kosketus, vaikka olkapäiden hieronta, ollen täysin läsnä ja haluten koko sydämelläsi auttaa, ja katso mitä tapahtuu. Saatat yllättyä.

Kun annamme muun ympärillämme haihtua taka-alalle, kun hiljennymme ja virittäydymme kuuntelemaan toisen kehoa, täydellisesti läsnäollen, parantamisen voima alkaa kasvaa meissä ja näin läpimurto tapahtuu.

 

Mahtavaa, hyvinvoivaa jatkoa toivottaen

Rikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: