Rentoutusohjaus? Mikä se on?

”Rentoutusohjaus” on sana, joka voidaan ymmärtää monin eri tavoin, riippuen siitä kuka sen kuulee. Osalle se on aivan uusi termi, toisille tutumpaakin tutumpi. Itselleni se oli aikoinaan täysin vieras termi, enkä oikein käsittänyt mitä ihmettä sillä tarkoitettiin.

Myöhemmin olen saanut oppia, että se tarkoittaa ohjattua rentoutumista. Alunperin se oli mielestäni aivan hullu idea! Että minä, joka en muutenkaan oikein saa kierroksia alas, makaisin jossakin vieraassa paikassa, kuunnellen vierasta ihmistä joka jollain ihmeen kaupalle ohjaisi minut rennoksi?! No ei hitsissä!..

Mutta koska olen utelias, ajattelin kokeilla rentoutusäänitettä, jonka tietysti metsästin netistä, ja miten siinä kävikään?.. No ei hyvin. Äänite jonka sain käsiini oli kaikkea muuta kuin rentouttava. Itse aihe ja sanat olivat todella hyvät, mutta ohjaajan äänenkäyttö oli kaikkea muuta kuin hyvä. En rentoutunut äänitteesta laisinkaan.

Ajattelin siis, että kyse oli hölynpölystä ja jätin asian omaan arvoonsa, kunnes sain työpaikallani kokea aivan toisenlaisen rentoutuksen…

”Tiesin” vuoren varmasti, että en tulisi rentoutumaan, että koko homma oli täysin turhaa ja että tähän nyt vaan piti osallistua siksi, että porukalla tehdään ja niin edelleen, mutta toisin kävi. Ohjaaja oli todella hyvä. Hän ohjasi hyvin ja aivan ihanalla äänellä ja hiljalleen huomasin rentoutuvani, ikäänkuin vahingossa. Aluksi se ärsytti suunnattomasti – olinhan sentään vakuuttunut kokemusteni perusteella siitä, että se mitä juuri silloin tapahtui, oli täysin mahdotonta 😉

Siitä se sitten lähti – kiinnostus ja ”usko” rentoutusohjauksiin. Sen jälkeen olen todennut rentoutuksen olevan parhaimmillaan paitsi erittäin rentouttava, myös erinomaisen hyvä mielialan kohottaja. Hyvä ohjaaja osaa pureutua mitä moninaisempiin asioihin ja herättää hyvää mieltä ja positiivisuutta.

Mutta aina rentoutuksen aiheet eivät ole pelkästään riemunkiljahduksia. Joskus rentoutuksen aihe voi liipata kipeän aiheen läheltä. Esimerkkinä voisi mainita vaikka anteeksiannon, jota olen itsekin käyttänyt rentoutuksissa. Vaikka se voi aiheena olla raskas, on sen vaikutus yleensä hyvin keventävä. Kokeile vaikkapa, mitä ajatuksia ja tunteita tämä rentoutusohjaus sinussa herättää.  Saat sen lahjana minulta.

 

Mahtavaa, hyvinvoivaa jatkoa toivottaen

Rikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: