Univaikeudet – Kun tavanomaiset neuvot eivät riitä

Uni on hyvinvoinnin peruspilareita ja jos se ei ole kunnossa, ei mikään muukaan oikein toimi.

Univaikeuksista kärsiessä akupunktio ei ole ensimmäinen mikä tulee mieleen, ja harvalla on harmainta aavistustakaan siitä, että se voisi edes auttaa.

Kärsin aikanaan itse valtavasta unettomuudesta useamman vuoden ajan. Olin kuuluisa tuttavieni keskuudessa siitä, että minut tavoitti mihin vuorokaudenaikaan tahansa, sillä nukuin käytännössä 2-3 tuntia vuorokaudessa. Sanomattakin lienee selvää, että sellaisella unimäärällä ei voi pärjätä – enkä pärjännytkään. Olin kohtalaisen nuori, joten toimintakyky säilyi nukkumattomuudesta huolimatta jollakin tasolla, mutta minulla on valtavia, jopa viikon mittaisia aukkoja muistissa tuolta aikakaudelta.

Elämäntapojen muutos, makuhuoneen lämpötilan säätö ja muut yleisten neuvojen noudattamiset auttoivat nukkumaan paremmin, mutta nukuin edelleen liian vähän, 4-5 tuntia yössä. Uneni oli kovin katkonaista ja joskus nukahtamiseen kului useampi tunti.

Olin käytännössä jo luopunut toivosta ja ajattelin, etten koskaan nukkuisi ”normaalisti”.

Minulla oli tuohon aikaan usein ongelmia myös selän kanssa ja noidannuoli oli tuttu juttu, enkä siksi yllättynyt kun sain jälleen noidannuolen selkääni, kun esikoiseni oli vasta 1kk ikäinen. Olin lähes epätoivoinen, sillä pienen vauvan hoitaminen on hyvin haastavaa, jos ei pääse 90 asteen kulmasta suoremmaksi ja selkään sattuu vietävästi.

Selvää oli myös se, että tällä kertaa en voisi ottaa vahvaa reklaksantti-särkylääke-kuuria, joten aloin etsimään vaihtoehtoa ja päädyin käymään akupunktiossa. Kävin hoidossa kolmena peräkkäisenä päivänä ja niin selkäni oli jälleen kunnossa, mutta kaupanpäällisenä huomasin hetken verran nukkuvani erinomaisesti!

Pohdin pitkään, oliko oikeasti totta, että akupunktiohoito vaikutti myös uneeni, vai oliko se sattumaa. Käsitykseni akupunktiosta tuolloin oli, että se tehoaa lähinnä kipuihin, enkä käsittänyt miten se voisi tehota uneen.

Puolisko vuotta myöhemmin, päätin kokeilla hoitoa uudelleen ja huomasin jälleen saman – nukuin hoidon jälkeen paremmin ja niin aloin käymään säännöllisesti akupunktiohoidossa.

Hoitojen myötä pääsin tilanteeseen jossa nukahdin tyypillisesti 10min sisällä nukkumaan menosta ja nukuin noin 7-8 tuntia yössä, heräten virkeänä ja levänneenä.  Tähän tarvittiin toki pidempi hoitojakso, mutta olen aivan varma siitä, että en olisi nukkumisen suhteen tässä tilanteessa, jos en olisi löytänyt akupunktiota avukseni.

Sain niin suuren avun, että halusin oppia itsekin auttamaan muita, ja niin syntyi ajatus siitä, että halusin lähteä opiskelemaan perinteistä kiinalaista lääketiedettä jonka valtaosa tuntee akupunktiona, vaikka siihen kuuluu paljon muitakin hoitotapoja.

Nykyään nautin kiitollisena yöunistani ja saan auttaa muita saavuttamaan saman akupunktiovastaanotollani. Otan vastaan Vihdin kirkonkylällä.

Voit varata ajan itsellesi sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta, tai ottaa yhteyttä!

Mahtavaa, hyvinvoivaa jatkoa toivottaen

Rikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: