Qi

Sinussa virtaava Qi (energia), on avain terveydelle, hyvinvoinnille ja henkilökohtaiselle elinvoimalle.
Qin käsite on tunnettu monessa kulttuurissa ja vuosituhansien ajan, mutta unohdettu sittemmin.
Alkuperäiskansat ovat tienneet, että kaikki terveysongelmat, tunnehaasteet ja krooniset kivut voidaan parantaa liikuttamalla Qitä, energiaa sisälläsi. Tämä voi tapahtua akupunktiolla, Qi gongilla, meditaatiolla ja lukuisalla muulla tavalla.
Näiden avulla voidaan paitsi parantaa ja ehkäistä vaivoja, parantaa vastustuskykyä ja elinvoimaa, myös edistää sisäistä rauhaa, joka monella tuntuu olevan hukassa.
Länsimaalaisena, nämä ajatukset saattavat tuntua naurettavilta, aivan absurdeilta, sillä meidät on opetettu ajattelemaan toisin ja toistettu kerta toisensa jälkeen, että ellei tiede pysty jotakin todistamaan, se ei voi olla totta.
Vielä yllättävämpää saattaa olla, että tiede tosiaankin on todistanut monet akupunktion, meditaation ja muun perinteisen terveydenhoitomenetelmän hyvinkin tehokkaaksi (katso tutkimuslista kirjoituksen lopussa). Sen sijaan vastausta siihen miksi ja miten ne toimivat, ei ole onnistuttu löytämään ja näin tutkimukset jatkuvat – vaikkakaan eivät kovin vauhdilla, sillä kukaan ei hyödy näiden tutkimisesta taloudellisesti…
Kuitenkaan tutkimuksella ja sillä, onko jokin todistettu tai ei, ei ole mitään merkitystä sellaiselle ihmiselle jolla on kipuja, sairauksia ja kaoottinen mielentila. Hänelle tärkein on päästä vaivoista ja tuosta mielentilasta eroon ja siksi minulla on tapana sanoa; Kokeile miten se toimii sinulle!
Pahinta mitä voi tapahtua on, että se ei tehoa mitenkään. Paras mitä voi tapahtua on, että saat terveyden- ja mielentilasi kohoamaan paremmin kuin olisit voinut kuvitellakkaan.
Entä hinta? Mitä joudut maksamaan siitä, että kokeilet jo vuosituhansien ajan käytettyjä menetelmiä terveyden ja elinvoiman ylläpitoon?
Parhaimmillaan et mitään. Meditaatio on täysin ilmaista ja sitä voi tehdä missä ja milloin vain. Ongelmaksi muodostuukin yleensä se, että et ehkä tiedä miten edetä asian suhteen ja tällöin löydät runsaasti materiaalia ja neuvoja vaikkapa netistä tai kirjaston kirjoista – ilmaiseksi. Vaihtoehtoisesti voit osallistua meditaatioryhmään tai koulutukseen.
Ikivanhoja elämäntapaohjeitakin on saatavilla runsaasti. Ayurvedinen tai perinteisen kiinalaisen lääketieteen suosittelemat elämäntavat ovat mahtavia, mutta lukuisia muitakin löytyy. Näistäkin pääset jyvälle erinomaisesti kirjallisuuden tai netin välityksellä, mutta myös näistä on lukuisia verkkokursseja ja valmennuksia. Kustannus on tiedonhakuun liittyvä vaiva sekä mahdollisesti rahallinen korvaus jos ostit kurssin, kirjan tai kävit vaikkapa jollakin luennolla, mutta se hinta on varmasti erittäin pieni, jos saat oppimastasi avun ja elää terveen, mielenrauhaa täynnä olevan elämän.
Jos kivut ovat kovat tai sairaus vakava, eivät elämäntapaohjeet tai meditaatio riitä. Niillä voi olla aivan uskomaton voima tukihoitona kylläkin. Tällöin erilaiset hoidot ovat paras ratkaisu (ja tällä en tarkoita sitä, että ne korvaisivat lääkärin hoidon, vaikka niinkin voi joskus käydä).
Hoidot maksavat yleensä jotakin, mutta summa on yleensä pieni, jos siitä saa avun. Juju onkin siinä, että löytää itselleen ja vaivalleen sopivan hoidon ja aidosti sydämellään työtään tekevän (mielellään taitavan) parantajan.
Saatoit reagoida sanaan ”parantaja”, sillä sitä käytetään harvemmin. Monesti puhutaan hoitajasta. Hoitajia tarvitaan todella kipeästi, mutta vielä enemmän tarvitaan parantajia. Heitä maailmassa ei voi koskaan olla liikaa ja harvalla on tarvittava nöyryys ja kärsivällisyys kulkea parantajan tie, sillä se ei yleensä tuo mukanaan taloudellista vaurautta taikka muitakaan aineellisia etuja. Henkiset edut ovat asia erikseen, mutta kokemukseni mukaan hyvin aliarvostettuja.
Toivon, että sinä löydät omasi ja että jokainen joka vähänkin tuntee kutsumusta parantajan polulle, löytäisi tiensä polulle ja löytäisi voimia kulkea tuo polku loppuun saakka!
Tieteellisiä tutkimuksia:

Mahtavaa, hyvinvoivaa jatkoa toivottaen

Rikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: