Ihmeparantumisen tekijät

Oletko koskaan miettinyt mikä saa aikaa ihmeparantumisen vaikkapa syövästä? Miten joku paranee parantumattomasta syövästä ja muut eivät?

Tätä samaa kysyi tutkija Kelly Turner joka sittemmin ryhtyi tutkimaan aihetta lähemmin. Hän löysi monen monta tekijää, mutta 9 tekijää toistui:

  • Radikaali ruokavalion muutos
  • Vastuun ottaminen omasta terveydestä
  • Oman intuition seuraaminen
  • Yrttien ja lisäravinteiden käyttö
  • Tukahdutettujen tunteiden hoitaminen
  • Positiivisten tunteiden lisääminen
  • Sosiaalisen tuen vastaanottaminen
  • Henkisyyden vahvistaminen
  • Vahva syy elää

Radikaali ruokvalionmuutos tarkoittaa käytännössä prosessoitujen ruokien poistamista ruokavaliosta. Hyvin monessa tilanteessa (olkoon kyse syövästä tai muista taudeista) jo ruokavalion korjaaminen auttaa huomattavasti oireisiin ja yleiseen hyvinvointiin.

Vastuun ottaminen omasta terveydestään ei välttämättä ole helppoa, jos on tottunut länsimaiseen ajatusmalliin, jossa jokaiselle taudille ja vaivalle on oma lääkkeensä. Oivallus siitä, että kehomme on ihmeellinen ja terveyteen sekä tasapainoon pyrkivä ja kykenevä, muttaa montaa asiaa.

Oman intuition seuraaminen saattaa myös olla aluksi vaikeaa, mutta kehomme on viisas. Jos sitä pysähtyy kuuntelemaan, se kertoo kyllä mikä on parasta juuri omaan tilanteeseen.

Yrttien ja lisäravinteiden käyttö ei ole ongelmatonta sekään, vaikka usein hyvin hyödyllistä. Näillä voidaan tukea ja vahvistaa kehoa mitä moninaisimmilla tavoilla, mutta luonnollisesti se vaatii hieman tietotaitoa ja selvitystyötä.

Tukahdutettujen tunteiden hoitaminen voidaan toteuttaa monella eri tapaa. Akupunktio ja meditaatio ovat lähinnä omaa sydäntäni, mutta erilaisia tapoja on lukemattomia: erilaiset psykologiset menetelmät/terapiat, fyysiset/manuaaliset terapiat (sillä tunteet jättävät jäljet kehoomme), tunteiden käsittelemiseen tähtäävät riitit ja rituaalit ja niin edelleen. Jokaiselle varmasti löytyy omansa, mutta tämäkin vaatii hieman paneutumista, jotta löytää omansa.

Positiivisten tunteiden lisääminen on helpompaa kuin miltä se kuulostaa. Jokainen pystyy lisäämään näitä pienin, yksinkertaisin keinoin; Ajattelemalla asioita joista on kiitollinen, muistelemalla kaikkea hyvää jota elämässä on tapahtunut, katsomalla ja lukemalla positiivisia tarinoita, tekemällä asioita joista nauttii ja niin edelleen. Tavat ovat pieniä ja yksinkertaisia, joten tärkein on muistaa toteuttaa niitä usein ja sinnikkäästi.

Sosiaalisen tuen vastaanottaminen on joillekin helppoa, toisille vaikeampaa, mutta paranemisprosessin osalta elintärkeää.

Henkisyyden vahvistaminen ei tarkoita uskonnollisen vakaumuksen hakemista, vaikka toisille se voi olla sitäkin. Henkisyys on hankalasti määriteltävä asia, sillä se liitetään niin vahvasti juuri uskontoihin, vaikka se on täysin erillinen asia niistä. Oman kokemukseni mukaan monella on uskonnollinen vakaumus, ilman sen vahvempaa henkisyyttä ja päinvastoin. Psykologian tohtori Willian Bloom kuvaa tätä ilmiötä seuraavasti: Henkisyyden taustalla on käsitys universumin hyvyydestä, ajatus yksittäistä ihmistä laajemmasta ja kaikissa elävissä olennoissa vaikuttavasta elämänvoimasta, johon perustuu universaali tunne osallisuudestamme maailmankaikkeudessa ja sen energiakentässä. Ihmisessä on sekä yksilöllinen kasvuympäristöön ja genetiikkaan perustuva, että universaali henkinen ulottuvuus, joka mahdollistaa syvän yhteyden ja henkisen tiedostavuuden.

Vahva syy elää on varmasti tunnetuin näistä kaikista syistä. Kukapa ei ole ole kuullut tarinoita siitä, miten vahvat, nuoret miehet ovat antaneet periksi ja kuolleet, sillä välin kun vanhat kurttuiset mummot ovat jaksaneet eteenpäin, siitä yksinkertaisesta syystä, että heillä on vahva syy elää – tässä tapauksessa lapset ja lapsenlapset. Tai miehestä joka on käsittämättömällä, lähes yli-inhimillisellä voimilla saanut rakkaansa kannettua pois vaarasta, vaikka heidän molempien olisi pitänyt kuolla.. Vahva syy elää kantaa pidemmälle kuin uskoisi.

Mitä aiot tehdä tällä tiedolla?

Vaikka yllä oleva lista tuskin tulee yllätyksenä, sitä voidaan ajatella myös ennaltaehkäisevänä listana ja jokaiselle jää itselleen pohdittavaksi kysymys; Mitä aiot tehdä tällä tiedolla?

Itselläni vastaavat kysymykset ja niiden vastaukset tuuppivat sille tielle jolla olen yhä: Auttamaan muita auttamaan itseään!

Mahtavaa, hyvinvoivaa jatkoa toivottaen

Rikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: