Stressi: 5 tapaa vähentää sitä

Lyhyesti ja ytimekkäästi:

  1. tiedosta mikä elämässäsi aiheuttaa stressiä
  2. pyri rauhoittamaan kehon hermostoa
  3. hoida kehoasi hyvin (syö hyvin)
  4. ota aikaa itsellesi
  5. varjele untasi

1. Tiedosta

Stressin aiheuttajien tiedostaminen auttaa pitkälle, sillä jos tiedostat stressin aiheuttajan, voit alkaa työstämään tämän stressinaiheuttajan osalta asioita. Voitko välttää sitä? Voitko vähentää sille altistumista? Voitko muuttaa suhtautumistasi siihen?

2. Rauhoita

Hermoston rauhoittaminen on yllättävän helppoa, jos vaan tietää niksit. Eräs helpoimmista on yksinkertaisesti syvään ja rauhallisesti hengittäminen. Jos haluat tietoisesti tehostaa hengittämisen rauhoittavaa vaikutusta, voit tehdä erilaisia hengitysharjoituksia. Voit yllättyä niiden tehokkuudesta jos kokeilet!

3. Hoida kehoasi

Kehosi on temppelisi, kulkuneuvosi, sinun kotisi. Siksi sitä on syytä kohdella hyvin. Tämä saattaa kuulostaa kliseeltä, mutta sitä ei voi korostaa liikaa ja usein juuri kehomme on se, joka jää liian vähälle huomiolle. Kehon hemmottelu EI ole itsekästä – päinvastoin! Se on yksi epäitsekkäimmistä teoista siksi, että jos voit paremmin, jaksat paremmin ja silloin jaksat luonnollisesti myös auttaa enemmän ja paremmin.

4. Ota aikaa

Jos kehon vaaliminen on tärkeää, niin on sielunkin. Jokainen tarvitsee hengähdystaukoja – muutakin kuin tietokoneen tai televisioruudun ääressä. Kulje luonnossa, meditoi, tee asioita josta nautit, ole rakkaittesi kanssa.. Investoi aikaa myös itseesi! Mitä laadukkaampaa itsesi kanssa vietetty aika on, sitä vähemmän sitä tarvitset. Siksi ei ole yhdentekevää miten oman aikasi vietät.

5. Varjele untasi

Aivan, aivan liian usein teemme asioita unen kustannuksella. Vaikka pysyisit seuraavana päivänä hereillä 6 tunnin yöunilla, se ei tarkoita sitä, että se olis riittävästi. Se voi olla riittävä määrä joillekin, mutta valtaosa meistä (myös aikuisista) tarvitsee n. 8 tunnin yöunet – varsinkin pimeään vuodenaikaan. Uni on jaksamisen perusta, ja vaikka nukkuisit tunneissa riittävästi, on hyvä välillä pohtia, nukutko riittävän laadukkaasti myös? Jos et, on mahdollista, että hermostosi käy ylikierroksilla ja tällöin on hyvä käydä ohjauksissa tai hoidoissa jotka tukevat hermoston rauhoittumista.

Mahtavaa, hyvinvoivaa jatkoa toivottaen

Rikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: